Principer som stör andra.

Jag har lagt märke till en liten sak när det kommer till principer. När det kommer till hygien och renhet. Jag är väldigt petig när det kommer till att städa och hålla rent. Vissa skulle kalla mig pedantisk, men det tycker inte jag att jag är. Jag har bara blivit uppfostrat till att hålla hemmet rent och hålla en viss standard när det kommer till renhet.
Det som jag stör mig på är det faktum att de människor som inte håller hemmet rent stör sig på mitt städande och tycker att jag är löjlig, fast det är jag som är "normal". Jag tycker att sakerna nedan är faktist något som alla människor borde tänka på för att enligt mig kan man inte vara för ren eller för hygienisk.
  • Lägg aldrig matkassarna på bordet om de har nuddat golvet. Du vet ju inte hur mycket spott eller annat skit det har nuddat.
  • Diska aldrig hund/kattskålar i köket eller med samma svamp/borste som du diskar människors disk med.
  • Använd aldrig samma skålar till djur som du själv använder
  • Ha inte samma handukar till toa/kök utan köp separata.
  • Tvätta alltid händerna innan matlagning eller när du tar i saker i köket. finns inget äckligare än att se folk laga mat utan att ha tvättat händerna.
  • tvätta vita lakan och handukar i 90 grader och andra bäddkläder i 60. Bakterierna dör annars inte!!!
  • använd gärna klorin när du moppar golven..
  • Torka inte golvet med kökstrasan/ eller några andra ytor i hemmet heller utan använd olika till olika ytor.
Dessa saker tycker jag alla borde tänka på, jag personligen har fler renhetsprinciper som ni kanske inte kan ta då jag är väldigt petig och äcklas av vissa saker. Men som sagt så blir jag trött på att behöva känna mig dum bara för att jag städar och håller bakterierna borta, borde inte varje person tänka på det? Jag bryr mig inte om andra har stökigt hemma, men kom då inte och klaga på att jag har det FÖR rent! Brukar få höra det att ja, du är ju en Laine! Jo jag är en Laine och stolt över att ha blivit uppfostrat till att leva kliniskt. Kommer jag hem till dig och det ärr stökigt, så bryr jag mig inte, men jag sköljer nog muggen jag dricker kaffe ifrån innan jag använder den. Ser du mig göra det så vet du att det är bara för att jag har den vanan, inte för att jag dömer ditt sätt att leva.
Utrycket som - Lite skit rensar magen hör jag ofta.. Men jag håller nog inte med om det. Vi får ju ta in såååå mycket bakterier utan att behöva leva som grisar. Även om man städar som en tok och försöker hålla hygienen på topp så är det otroligt mycket skit vi tar in varje dag, och det räcker! Och nej man har inte dåligare immunförsvar bara för att man har det rent och säger adjö till bakterier.. Vissa blir bara sjukare än andra! Som sagt, bakterier är bra till en viss del och vi intar de hela tiden, behöver inte leva äckligt för att hålla immunförsvaret uppe.
Detta är vad jag tycker. By the way så älskar jag att städa. Jag älskar doften av rent och helt allvarligt så kan inte jag leva om det är stökigt runt om kring.. Vardagen funkar inte för mig då.
Du kanske inte håller med mig, men det bryr jag mig inte om då dessa är mina åsikter och endast mina.
Puss och kram på dej!

Kommentarer
Nina

Jag älskar också att städa och ha det rent omkring mig, men nu är jag i en period med småbarn och det är svårt att hålla det lika rent som jag skulle vilja.

Och så dömer jag inte folk som har det "skitigt" hemma hos sig, för jag bryr mig bara om hur det ser ut hos mig. Jag vill inte leva i smuts och jag stör mig som fan på grejer som ligger överallt. Så nu är jag förbannad från morgon till kväll här hemma haha

Och angående att skölja av muggar/glas; jag gör det med! :) även hemma på grund av att det är en vanesak.

2012-04-05 @ 13:42:41
URL: http://ninac.blogg.se/
mama

Hehehh Mandy det ser ut om det var jag som har skrivit detta om renhetstips!! Men nästa vecka ska jag skriva om nånting jätte äckligt på min profil i facebook.... Minä palaan...

2012-04-05 @ 22:58:33
Cilia

Tycker du städar helt normalt, jag är också ganska pedantisk med städningen. Klorin har jag lärt mig att man ska undvika eftersom det gör att det bildas resistenta bakterier om man använder det. Lärde mig det på en ekologisk städkurs.

2012-04-06 @ 17:08:43

Kommentera inlägget här:

Namn:

Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback