Provet gick bra.

Till en större del i alla fall. Det fanns vissa frågor jag inte kom ihåg svaret på men Godkänt borde det i alla fall bli. Nu ska jag börja plugga inför engelska provet som vi ska ha imorgon. Lite nervöst men den ska jag säkert oxå klara.

Här kommer dagens Bibelord.


Prov ikväll.

Hej alla underbara läsare!

Ikväll ska jag iväg och göra ett prov på datorkunskapen. Hehe jag är lite snurrig efter flera dagars läsning om komponenter och stuff. Nu tänkte jag ta tag i lite städning, ser hemskt ut här just nu. Men så blir det när man är en stor familj, Ni får ha en underbar dag!


Svar på frågor igen.

Här svarar jag till Emma :)

Emma om Bibeln.:
Hm sanning?? nått man ska följa till punkt och pricka?? knappast trevligt i så fall... lyder du allt som står i gamla testamentet också??de där skrifterna är ca 2000 år gamla o inte direkt lämpliga att överföra på ett modernt samhälle. Sen är ju det man läser i dagens biblar tolkningar av texter som desutom inte är fullständiga.
Men tack o lov står det oss alla fritt att tro vad vi vill,,, jag tror ju då inte ett dugg på att det som står i dessa böcker är nån sanning,, utan snarare "sagor" som berättats och till slut skrivs ner .....

Jag är inte slav unden lagen. Det som står i gamla testamentet var lagar som judarna var tvunga att följa för att kunna ha gemenskap med Gud. Efter syndafallet förlorade människan kontakten med Gud och för att människan åter skulle kunna ha kontakten så var dem tvunga att följa lagarna. Men det var innan Jesus kom. Jesus kom och fulbordare lagen och gjorde oss fria.  Nu lever vi under nåden och inte lagen. Det finns inga måsten, när man blir frälst så blir man fri och man söker det som finns där ovan FÖR ATT MAN VILL. Och ju mera man söker desto närmare kommer man Gud, Och ju närmare man kommer Gud, desto mera börjar  han omvandla våra hjärtan. Bibelns böcker och brev började man samla år 24 -100 e.K och året 397 e.K Var Bibeln klar och den har inte ändrats efter det. Det ända som ändras är vårt språk. Vi talar ju inte likadant som folk gjorde för 200 år sen. Därför måste Bibelns språk anpassas efter oss men Guds ord är det samma.  Alla människor har egen vilja att välja va dem vill tro på. Helt klart.


Galaterbrevet 5:24,25

Så blev lagen vår övervakare fram till Kristus, för att vi skall förklaras rättfärdiga av tro. Men sedan tron har kommit, står vi inte längre under någon övervakare.


Galaterbrevet 5: 1,6

Till denna frihet har Kristus gjort oss fria. Stå därför fasta och låt er inte på nytt tvingas in under slavoket.
Ty i Kristus beror det inte på om vi är omskurna eller oomskurna, utan om vi har en tro som är verksam i kärlek.Jo det var allt från mig ikväll. Jag ska hoppa under täcket och börja sova. Good night =).


Bibeln.

Nikki om Kraften av den Heliga Anden.:
Fascinerande. Är själv inte kristen men ändå intresserad av religion och läser mycket om det. Skulle vilja fråga vilken syn du har på bibeln. Är bibeln den yttersta sanningen och guds ord. Använder du dess innehåll som sanning eller bara som en guide i ditt kristna liv?

Här tänkte jag svara på kommentaren.

Min syn på Bibeln är det här.

Bibeln är levande ord. Det är vår andliga bröd som vi behöver för att kunna leva andligt. Gud pratar till oss genom Bibeln,  Jag använder Bibeln både som sanning och som guide i mitt liv. Gud vägleder oss genom Hans ord. Bibeln tål att provas, jag har själv gjort det och den håller. Jag skulle inte överleva utan Hans Ord!

Hoppas du fick din svar nu Nikki :)

Nu ska jag ta tag i pluggandet inför två prov.

Ha en välsignad Tisdag!

Kraften av den Heliga Anden.


Wow vilken kväll det var asså. Vi började med att äta en God thai middag som älsklingen hämtade. Vi hade Michaels underbara lovsångs skiva som spelades i bakgrunden och det var sån frid och glädje runt om oss. När vi hade ätit klart så tog jag fram Bibeln och vi läste och pratade om den bästa av alla, Jesus. Det var så underbart hur alla delade med sig av sina uppleverlser och jag tycker att det ska alltid vara så när kristna träffas. Bibeln ska följa med och Jesus ska vara samtals nummer ett!

Vi började tala om bön och så, helt plötsligt säger den Heliga Anden till mig att jag ska be för Becka. Vi har aldrig bett tillsammans och hon har alltid vägrat.. Jag kände mig osäker och väntade en stund., Sen bestämde jag mig för att lyda Gud och bad Becka komma till hallen så jag kunde fråga ifall jag fick be för henne., Innan jag hann öppna min mun så säger hon- ''Jag känner att du ska be för mig!'' Fattar ni? Ooh Gud är så underbar, han uppmanar oss och leder oss. Men vi väljer ifall vi vill lyssna och lyda.

När jag väl började be för henne så kände jag hur jag fylldes av den Heliga Anden och orden bara flöt på. Helt underbart, Tack Jesus!  Den Heliga Anden lär oss att be, det är helt otroligt hur God Gud är♥

Alla har säkert märkt hur foto galen jag är, jag fotar precis allt haha. Här kommer lite bilderNu säger jag God natt :) imorgon har jag en ledig dag med massa plugg hemma.

En härlig kväll.

Det kan inte finnas något lika härligt än att umgås med Jesus. Att få träffa andra troende människor och studiera vårt andliga bröd tillsammans.  En helt underbar kväll, Gud bara uppmanade mig och uppenbarade sitt ord för mig gång efter gång.  Det är helt otroligt. I love you my Jesus♥

Snart kommer min älskling och vi ska åka och äta tillsammans hos Becka och min bror Kim.

Här kommer Dagens Bibelord som ni får suga på :)


Starten på en ny vecka.

Hej mina sötisar ♥

Hoppas ni har alla haft en underbar start på veckan, det har jag i alla fall haft. Jag var till och med i skolan :) Jag är ska snart iväg till Bibelakademin men innan det ska jag svänga förbi Alpha gänget och säga hej. Jag saknar dem as mycket, jag skulle vilja gå alpha själv bara för att få vara med dem allihopa,men nej jag är för vuxen i anden för det. 

Ikväll efter akademin ska jag och min älskling gå till min bror och käka mat. Han ska hämta lite Kinamat *mums* Det ska bli mysigt att umgås alla fyra.

Här kommer något som kanske får er att skratta. Min syrra gjorde om mig ;)


Dags för lite sömn,

Dagen har nått sin slut och jag har pluggat klart. Nu behövs det sömn för lilla mig. Imorgon ska jag till skolan, det kommer kännas så skönt att komma hemifrån lite, man blir galen av att sitta hemma och glo på väggarna.

Men innan jag går så vill jag tipsa alla hundägare och varför inte allihopa!


No time.

Idag har jag haft fullt upp. Har varit tvungen att fixa massa saker så att jag inte behöver tänka på det när skolan börjar. Nu har jag även jätte mycket plugg som ska göras.. Blääh om man bara orkade. Jag fick hög feber igår igen.. Direkt när det känns bättre så blir man sjukare. Bastun hjälpte mycket igår, jag har knappt hostat alls. Yeah!

Här kommer dagens Bröd.God natt!

Nu har jag och min Honey bastat och haft en myskväll.  Det har varit en super bra kväll som alltid i närhet av min kärlek. Nu säger vi två God natt med detta musikvideo. 


Bakning med mera.

Jo nu är det så här att jag och Becka har startat en egen husgrupp. Varje lördag klockan sju ska vi träffas för att läsa Bibeln tillsammans och umgås. Vi har bestämt att vi ska baka eller göra något annat skoj varje gång. Idag läste vi lite och bakade. Vi hade Michaels Skiva på hög volum i bakgrunden. As roligt var det :)  Roligt att träffa henne, vi har ju samma intressen= Jesus! Nu har man en kväll i veckan då man kan bara träffas och umgås.
Vi bakade Chocklad muffins vilka var kanske lite för goda enligt mig hehe ;) Tjockis varning!!

Jag har börjat lära mig photoshop mer,, Här kommer kvällen i bilder.(Becka gillar inte att vara med på kort) Synd :(Snart kommer min älskling och vi ska basta tillsammans. Båda är vi så förkylda så det blir jätte skönt att hoppa in i värmen. Det kan hända att vi glor på en film med ;)

Hoppas ni har alla haft en underbar dag, Jag skickar med Guds härliga välsignelse till er alla!

Promenad.Bilder säger mer än tusen ord, så jag låter bilderna tala för sig själv.


God morgon.

Nu har man vaknat till en ny dag igen ;) natten va hemsk med hostande. Lilla Jaleel sov över och snart ska vi ut och leka. Jag mår fortfarande inte så bra..när ska det gå över?  Igår var Jaleel så rolig, han vaknade på natten och när vi skulle sova igen och jag hostade mycket då sa han prosit Mandy! hela tiden. Till slut var jag tvungen att lägga mig i soffan så att han inte skulle vakna.


Dagens bröd.

Jes 44:22

Jag har utplånat din överträdelser som ett moln, dina synder som en sky, vänd om till mig, ty jag har återlöst dig.Fredag!

Ja nu har veckan gått för snabbt igen. Hehe va är det som händer? Jag mår mycket bättre idag efter många timmars vila. Nu är man nyduchat och pigg. Ska dricka en kopp kaffe och ta en promenad med hundarna.

Jaleel älsklingen kommer nog ikväll till oss och sover över, eftersom syrran är så sjuk. Hehe det ska bli roligt.


På Akuten hela natten,

Plääh jag har precis kommit hem från akuten, Syrran låg inne. Hon hade först fått urinvägsinfektion och fick någon antibiotika mot det,,men när hon tog tabletterna så börja hon spy och mådde värre. Hon åkte till akuten redan igår men dem bad henne gå till vårdcentralen nästa morgon. Hon hade haft hög feber i tre dagar! Hon var på¨vådcentralen idag och fick en annan antibioka mot infektion men när hon tog dem så fick hon jätte hög feber och blev illamående igen. Hon hade inte kunnat äta på två dagar. Nu satt vi på akuten hela natten och dem upptäckte att hon hade njurinfektion. Dem lät inte henne stanna över natten även om hon var så dålig. Jag ber att hon ska bli frisk för så dåligt ska ingen behöva må.

Nu är jag trött själv..Känner mig fortfarande själv sjuk, men vad gör man inte för sin älskade syster!

Svarar på alla komentarer imorgon.

Kramar

Gudsutvalda

Ibalnd så tänker vi att vi har valt Gud men så är det faktiskt inte. Det är Gud som har utvalt oss och kallat oss. Alla som blir frälsta och tar emot Jesus , Alla vi är Gudsbarn. Han har utvalt oss till goda gärningar och till att bära frukt som består.

JOH 15: 16
Ni har inte utvalt mig, utan jag har utvalt er och bestämt om er att ni skall gå ut och bära frukt, sådan frukt som består, för att Fadern må ge er vad ni än ber om i mitt namn.


ROM 8:29-30

Ty dem som han i förväg har känt som sina barn har han också förutbestämt till att formas efter hans Sons bild, för att Sonen skulle vara den förstfödde bland många bröder. Och dem som han har förutbestämt har han också kallat. Och dem som han har kallat har han också förklarat rättfärdiga. Och dem som han har förklarat rättfärdiga har han också förhärligatHan lovar oss i sitt ord att varje människa som åkallar Herrens Namn Han/Hon ska blir frälst. Alla har vi samma möjlighet och ingen som tror på honom ska stå där med skam. Han är trofast och i sitt ord ger han oss löften efter löften att stå på.Det gäller för oss att lita på honom och stå på löfterna varje dag.


APG 2:21

Och det skall ske att var och en som åkallar Herrens namn skall bli frälst.


ROM 10:9,10,11,13


Om du därför med din mun bekännner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda ,skall du bli frälst. Ty med hjärtat tror man och blir rättfärdig, med munnen bekänner man och blir frälst. Ingen som tror på honom skall stå där med skam. Ty var och en som åkallar Herrens namn skall bli frälst.


Även när vi blir frälsta så vågar vi inte tro på oss själva. Ibland kan det kännas att man inte har någon uppgift i Gudsförsamling eller att man känner sig sämre än andra frälsta. Det är tyvärr så att vi brukar jämföra oss med andra hela tiden men vi skall inte göra det. Alla har vi vår egen lopp att springa, Gud har en plats och uppgift för var och en. Det gäller bara att söka Gud och hans vilja. Ju mera man närmar sig Gud desto mera Förstår man sin uppgift. Man ska inte ge upp för i Hans ögon är vi det värdefullaste och allting sker på hans tid och hans vilja. Det gäller bara att fortsätta vandra och lära känna honom.! Och alla är vi lika värda men alla har vi olika uppgifter.

1 KOR 12:4-7

Det finns olika slags nådegåvor, men Anden är densamme. Det finns olika slags tjänster, men Herren är den samme. Det finns olika slags kraftgärningar men Gud är densamme, han som verkar allt i alla. Men hos var och en uppenbarar sig Anden så att det lir till nytta.


Rom 3:21-23

Men nu har utan lagen en rättfärdighet från Gud blivit uppenbarad, en som lagen och profeterna vittnar om, en rättfärdighet från Gud genom tro på Jesus Kristus, för alla som tror. Ty har finns ingen skillnad
.

Rom 2:11

Ty Gud är inte partiskGud vill att vi söker honom mera och mera. Det är inte lätt för någon av oss, kanske har vissa av oss kommit närmare Herren och fått sin uppgift men det är precis lika för alla. Man ska söka och umgås med Herren,man ska inte ge upp hoppet för Jesus är den klippan som håller att stå på. Han lämnar oss aldrig och ibland när det känns som svårast så är Han närmare än någonsin. Fortsätt vandra i Jesu forstpår.

Kol 4:2


Var uthålliga i bönen, vaka och be under tacksägelse.Fortsätt vandra i Hans vilja!

Inte så mycket tid,

Jag lovade att skriva om ett Bibelämne men hade inte tid över att skriva inlägget. Jag satt och studerade Bibeln med massa frukt te och doftljus. Det kan knappast bli bättre. Nu har jag i alla fall tagit fram imorgon dagens ämne som ska handla om oss Gudsutvalda. Spännande va? Hehe nu ska jag försöka sova lite, ifall huvudvärken tilllåter.

God natt på er allihopa och glöm inte att ni är älskade♥

Ingen falsk professor

Det var ingen ide att försöka leka en falsk professor. Jag såg att man måste installera Windows xp på datorn innan det går att andvända bredbandet på den. Nu får jag helt enkelt kalla på en riktig proffesor och lägga skådespeleriet åt sidan, haha.  Min bror ska försöka fixa den, får se ifall han är en professor eller ej.

Vill även skriva lite om mina fina hundar. Jag är så glad att jag har dem i mitt liv. Även om det kräver mycket tålamod,Dem kan verkligen gå en på nerverna men allt är det värt.

Hundar älskar att sova, dem vet hur man njuter av livet.Ikväll kommer det upp ett inlägg om Jesus!

Paketen kom.

Jippii nu har jag fått mitt mobila bredband hem. Det är en liten tröst nu när jag är sjuk. Jag som trodde att jag skulle vara så pass frisk att jag skulle kunna åka till skolan men Nej. Jag har sjukskrivit mig resten av veckan och jag ska bli helt frisk. Jag tog dock mycket läxor så att jag inte ska ligga efter något.

Jag skickade iväg mitt brev till Csn idag och ber till Gud att den ska gå genom. Nu ska jag försöka leka lite proffesor och försöka få igång internet på lilla datorn.Ha en underbar dag allihopa.

Gud är kärleken 1 Joh 4:8

Brev till Csn.

Pooh hur stressad kan man vara? Jag har läst hela kvällen till ett prov som jag trodde vi skulle ha imorgon. När jag var klar så upptäckte jag att det var nästa onsdag och inte imorgon. Haha så stressad är jag. Nu har jag tillbringat de sista två timmarna vid datorn och skrivit brev till CSN. Jag måste nämligen gå djupare in på va det var som gjorde att jag avbröt mina studier året 2007.  Ingen kul att börja minnas alla problem man hade då men man måste ju.

Nu ska jag kopiera massa intyg och papper till dem så att jag kan skicka iväg brevet imorgon.
Sen måste jag sova för jag ska upp till skolan imorgon, jippiii jag mår äntligen bättre!

God natt och Gud välsigne er allihopa!ps. jag hade besöksrekord idag:)

Mycket på G.

Idag mår jag mycket bättre. Va mycket sömn kan göra. Trors att jag är sjuk så har jag mycket på G. Jag har massor med läxor och imorgon har jag även ett prov. Sen så fick jag brev från Csn om att dem behöver mera uppgifter angående avbrytna studier sist, Jag måste skriva ett långt brev som innehåller precis allting. Sen skickar jag iväg den och ber att Gud ska låta alla hinder försvinna så att jag får lånet, Jag har aldrig lätt. Jag får kämpa dubbelt så mycket för alla saker. Men det gör inget för jag ger aldrig upp.

En sak till hände igår. Dem ringde från mitt gamla jobb och undrade ifall jag ville jobba lite extra då och då. Typ vara en sjukvikarie för dem. Inga problem för mig bara det inte krockar med skolan. Jag tror stark på att det ingår i Guds plan för mig.. Mer än så säger jag inte haha.

Jag fick föresten brev om mitt mobila bredband som jag skaffade till min lilla dator, jag borde få min modem när som helst så att jag äntligen kan börja blogga från den. Sen när jag flyttar så har jag redan ett bredband att ta med mig till nya lyan. Jätte bra:)

Det ända som jag bekymrar mig för lite är att jag är helt pank. Och beslutet om lånet kommer dröja typ en vecka till. Men men Gud har lovat att ge mig allt jag behöver så det är bara att förtrösta sig på Honom. Amen.


En seg dag.

Min dag har varit seg och jag har tillbringat den mesta tiden i sängen vid tv:n. Det har kommit massor av bra serier men en som jag verkligen har fastnat för är Hulk Hogans show om hans familj och vardag, Han är bara så grymt roligt och hela familjen är lite speciell. När jag var liten så hade en av mina bröder en gummiman i form av Hulk. Haha vi lekte och bråkade alltid om att vem som skulle få leka med den. Har man många bröder så blir man lite av en pojkflicka. Nu tänkte jag gå och sova..försöka i alla fall. Jag har nämligen bestämt mig för att vara frisk imorgon så att jag kan gå på kvällslektionen i ekologi. Intressant va?Good night allihopa.

Sjukling :(

Nu har förkylningen brytit ut ordentligt och jag mår så dåligt. Jag satte på bastun och väntar på att den ska bli varm. Det hjälper mot det värsta. Sen har jag panodil hot som är as bra. Jag ska inte vara sjuk jag vägrar!

Tips för alla förskylda. Riktig Finsk Sauna och panodil hotMitt allra första vittnesbörd inför massa människor.

Nu äntligen hade videon laddat klart och är klar för att se på.  Hoppas ni kan höra va jag säger för ljudet ä inte det bästa inte heller kvaliten men det ska nog gå att se på :) Det var helt underbart att vittna om va Jesus har gjort i mitt liv och jag längtar efter att få göra det igen.

Med den här videon säger jag nu God natt folket!

Jesus Rocks!


Roliga hundgrejer.

Jag måste egentligen köpa lite grejer till hundarna. Nya sängar och en jacka till Paplo för vintern. Han fryser ju av det minsta lilla. Jag  hittade en sida som hade jätte roliga grejer(skratta ihjäl mig typ) Kläderna såg så roliga ut och sängarna var för överdrivna för hundar, sorry en hund ska fortfarande vara en hund. Inte ska man väl köpa en säng som kostar 2500? Eller va tycker ni? Man kan väl hitta billigare oxå, det är ju ändå en hund vi pratar om.


Den här soffan kostar över 2000 kr. Desutom så ser den ingen bra ut...eller??

Den här var söt, bekväm och billig så den skulle jag absolut kunna tänka mig att köpa. Sen Jackan som ser absolut ut att passa lilla paplo nu när vintern kommer. För att se mera av dessa gå in Här


SOFFPOTATIS

Jo nu har jag degat i soffan under hela kvällen. Rätt så skönt eftersom jag är så sliten och trött. Huvudvärken har inte gått över och just nu känner jag att bihålerna håller på krånglar igen. JAG VILL INTE! Kanske går det över under natten så att jag kan gå till skolan imorgon,vill inte ligga efter med något..

Videon är inte klar laddat än..vad är det för fel på youtube? ska det ta så lång tid?
Soffpotatisen don't  know


Min söndad.

Min söndag har varit helt underbar! Jag vittnade och det gick så bra. Jag sa det som Gud uppmanade mig att säga. Jag var jätte jätte nervös men det syntes inte. Jag håller på ladda videon på Youtube men den är så seg.. Har väntat i evigheter snart. Kommer att lägga upp den så fort den är klar.  Det var en sån Gudsnärvaro på Gudstjänsten, Pastor Ulf predikade rakt in i våra hjärtan och Sanna min vän var så frimodig och hennes vittnesmål var enorm, Många tog till sig och jag tror att många i församlingen skall börja Beta. Vi ska fortsätta be om det.

Jag ska vila mig en stund..Känner mig lite sjuk, huvudet dunkar och kroppen är trött. Tur att jag genomförde Vittnemålet innan förkylningen bröt ut, Tack Jesus för en uppbyggande och välsignad dag. Tack för att du är med oss! Amen

Hängig och huvudvärk.

Vad är det som händer med mig? Jag har jätte ont i huvuvdet och trött i hela kroppen..Jag vill inte bli sjuk =( inte inte inte sjuk!! Ikväll ska älsklingen komma och vi ska basta här hemma.. Får hoppas att det hjälper. Jag har en viktig dag imorgon.. Ska ju vittna om va Gud har gjort i mitt liv. Lilla jag ska vittna framgför så många människor.  Jag ska börja förbereda mig inför det snart. Det finns så mycket jag vill säga och måste försöka förkorta det och tänka va jag ska berätta om. Det ska nog bli jätte jätte härligt!

Peace and Love/ Crazy Me
Tjohooo everyone.

Nu är det Lördag igen. Va veckorna går fort, tycker inte ni det? Igår hade jag så roligt, jag och älsklingen tränade ihop och vi tog en liten parövnings upvärmning innan styrketräning. Haha det var bara lite markering eftersom vi inte hade skydd på oss. Roligt var det. Jag tränade armar den gången och nästa gång blir det rygg och magträning.

Efter träningen åkte vi och åt mat(som alltid) man blir ju så hungrig efter träning att det är helt sjukt. Den här gången blev det inte korv och mos på statoil utan Max hamburgare *Nam*hehe.

Jag hade kameran med mig och vi fulade oss lite

Me and my Honey ♥


Ikväll ska vi ha en lite kalas för Farsan. Han fyller 46 år! Eller han fyller egentligen på Måndag men vi ska ha det nu pga att det finns så mycket annat på måndag. Min bror fyller på samma dag. Det komiska är att när min Pappa fyllde 25 år så fick han sin första son på sin födelsedag. Han är barnet nummer 4. Först är vi ju tre tjejer.

Imorgon ska jag vittna i kyrkan inför hela församlingen. Jag har inte pratat nånsin framför så mycket folk men det här är en annan sak. Det ska gå bra. This is something I do with Jesus. Im not alone.

Jo nu ska jag gå och städa lite och ta det lite lungt.5år och 9 mån

Idag har jag och min älskling varit ihop i 5år och 9 månader. En lång tid med massa härliga minnen. Vi har verkligen växt till en person. Han är min älskling för alltid :) Vi ska iväg och träna snart, det kommer bli roligt som alltid.
Jag älskar dig min lilla rakas! Mitt hjärta börjar fortrarande slå fortare när jag ser dig. Jag kommer alltid att vara som nykär i dig. Kärleken övervinner allt!

Här kommer en gammal bild på oss två :)
Idag har det även gått 3 år sen min älskade vän Milaja gick bort. Hon kommer alltid att leva vidare i mina minnen. Hon har det bättre i himlen. Älskar dig gumman♥

Här lägger jag in låten som vi systrarna tillägnade henne. Vi spelade upp den på begravningen och hade viss text med på sista hälsningen.

♥Rest in Peace Milaja♥

Här kommer texten på Engelska för er som inte förstår Finska.

I can't always understand you,
You could have at least tried
Even though sometimes it feels
Like everything is just waste of time
You tried to explain to me
That there's no point in staying alive
I wanted to be the reason
For you to go on till tomorrow

kertosäe:
You were a butterfly whose wings
Didn't carry far
You got tired out in the bathroom
Now when I look up to the stars at night
And see your face there
I fall in love again

You didn't want me into your world
Even though I tried to love you so
You said that it's better for me,
You didn't want to hurt
When I saw you crying yesterday
I foresaw you were leaving
Your eyes looked into the emptiness
Sleep well little one


Ljuset.

Här kommer en liten liten serietidning om Ljuset. Hehe jag tycker att den är klockren så jag skannade in den nu så att ni oxå kan läsa ;)


Hejsan Sverige på Fredagkväll!

Nu har man varit och umgåtts med Sanna. Vi hade en underbar stund med Herren tillsammans och jag kände bara så starkt att det ska hända mycket snart,  Bönesvaren kommer vara enorma! Tack Jesus!

För en stund sen ringde syrran och berätta att Jaleel hade rymt. Han hade öppnat den låsta dörren och bara försvunnit. Jag och andra i familje sprang dit i full fart medan Farsan tog bilen. Vi letade överallt och sen kom farsan med honom i bilen. Han hade varit nästan på motorvägen och försökt komma hem till oss. Det var en tjej som hade tagit honom och frågat vart han bodde då sa han bara - Jag ska till mormor. Tur att farsan tog bilen och hittade honom med tjejen. Hemskt om han hade gått till stora vägen.. Ush! tack Jesus för änglarna som vaktar alla barn.

Nu får dem skaffa en extra lås till dörren så att han inte kommer iväg mera.

Ni får ha en underbar fortsatt kväll!


Fredag!

Jag ska snart ta bussen till min vän Sanna. Det ska bli så skönt att umgås och prata om allt. Senare ikväll kommer jag att träna lite styrketräning med min Honey. Jag kommer uppdatera när jag kommer hem.Blåbär & glass =Mmm

Ja nu har man käkat blåbärspaj och glass. Gott var det! Vi har haft massa med besök hemma idag och min tid har gått åt att ta hand om min bebis Zorro. Jag skulle ha åkte och tränat men så blev det inte igen, Jag kände att jag ska stanna hemma och ta det bara lugnt. Läsa bibeln och bara komma nära Gud. Jag får träna i helgen med älsklingen plus här hemma ;) Bodycombat rulez, yeah. Nu ska jag bara skicka iväg insändningsuppgiften om Ekologin sen blir det Bibelläsning.  Ta hand om er och era familjer.

Så kan det bli om man gillar blåbär ;)


End time warning- Jesus is coming soon

Nu är jag hemma från skolan. Provet gick väl hyfsat bra,svårt att säga eftersom jag inte har svaren haha. Men det gick nog bra. Ikväll ska jag försöka komma iväg till träningen, vet inte ifall jag ska springa och sånt eller om jag ska vara med på gruppträning. Det får jag se ikväll.

Jag blev tipsad om en bra video om tidenstecken och Jesus återkomst. Det är så hemskt hur mycket ondska det finns i världen och allting står ner skrivet i Bibeln. Jag tycker att det ska vara bevis nog för människor att tro. Fast jag vet ju att Tro handlar inte om att veta utan att Tro. Men när man väl börjar tro så vet man , för Gud öppnar hemligheterna för oss. Jag vet att jag vet ;)

Filmen är lite hemsk, själv grät jag men man måste inse att sanningen är så grym.

Snart sova..

Jag har pluggat hela dagen som en galen eller ja ända till jag blev knäpp och var tvungen att komma hemifrån lite. Jag gick med Zorro hem till Becka och umgicks, jätte mysigt var det både för mig och hunden. Hehe han blev bara lite trött på Beckas lilla valp. Eller lilla och lilla, hon har växt till er stor klump på 45 kilo.

Nu har jag lite engelska läxor kvar sen är jag verkligen klar för kvällen. Imorgon börjar jag tidigt och måste hinna sova bra. Nu säger jag good night and sleep tight.

Hehe hittade en väldigt tyst och lugn pluggplats i syrrans rum ;) Med lovsång och massa kaffe blev studerandet mycket roligare.. det ska jag fortsätta med.


Städning på G.

Jo min dag började med städning. Jag åkte inte till skolan på grund av att jag känner mig lite kräslig än. Imorgon har jag ett prov och jag vill vara helt frisk så att jag kan göra den. Jag ska städa klart och sen ska jag plugga.

Njut av dagen.

Vad är höst för dig?

Nu börjar det bli lite mera kallt och mörkt på kvällarna. Hösten smyger sig på och man kan känna det. Jag gillar hösten väldigt mycket av massa andledningar. Jag gillar när det bli kallt och friskt i luften och löven faller från träden. Jag gillar att ha mycket levande ljus och varma filtar som värmer en när hösten väl kommer. Jag gillar skogspromenader i det vackra vädret, det är så friskt och skönt.  Man känner att man lever när hösten anländer.

Vad är höst för er`?


Nu så.

Var hos syrran och lämnade panodil till lill-killen. Han var så sjuk och jag blev så ledsen. Jag stannade och tittade på film med honom och vi hade mysigt :) när medicinen började verka så blev han mycket piggare, Nu mår jag däremot sämre och min älskling lovade komma med lite panodilhot snart,

Nu ska jag lägga mig under en skön filt och bara vilaHehe jag och Jaleel förra året :)

Aj!

Jag vaknade med världens värkar i magen..Nu är det mensvärken som gäller idag. Som att det inte var nog med det så känner jag mig lite förkyld. Inte så mycket men lite grann. Nyser och fryser. Jag som hade tänkt träna idag. Alltid ska det komma något i vägen för träningen. Jag måste bli frisk idag för har mycket i skolan som ska göras och redovisas, Prov i matte på torsdag som jag inte tänker missa!

Lilla Jaleel är oxå sjuk och snart måste jag dit och lämna alvedon till dem. Det är värst när barn är sjuka, dem är ju så hjälplösa och kan inte berätta va som är fel. Stackars älskling,

Nu ska jag ta på mig och bege mig dit.


Saul, Saul, varför förföljer du mig?

Nu tänkte jag ta upp ett ämne i Bibeln som är så starkt. Jag fick det här Bibelstället av den Heliga Anden härmodagen när jag mådde dåligt och kände mig verkligen så förföljd(andligt). Nu hade vi en undervisnig precis om detta samma Bibelställe.  Det var det Gud pratade med mig om ikväll.apostlagärningarna 9:1-9

Saulus, som fortfarande andades hot och mordlust mot Herrens lärjungar, gick till överprästen och bad att få med sig brev till synagogorna i Damaskus. Om han kunde finna några som hörde till ´den vägen´*, män eller kvinnor, skulle han fängsla dem och föra dem till Jerusalem. Men när han på sin resa närmade sig Damaskus, strålade plötsligt ett ljussken från himlen omkrign honom. Och han föll till marken och hörde en röst som sade till honom: '
' Saul, Saul, varför förföljer du mig?'' Han frågade ; '' Vem är du, Herre?'' Rösten svarade: '' Jag är Jesus, den som du förföljer. Men stå upp och gå in i staden, så skall du få veta vad du måste göra.''  Männen som reste med honom stod där förstummade. De hörde ljudet men såg ingen. Saulus reste sig upp från marken, och när hans ögon öppnades kunde han inte se. De tog honom då vid handen och ledde honom in i Damaskus. Under tre dagar såg han inget, och han varken åt eller drack.

Här vill jag att ni märker två saker. Jesus säger till Saul när han förföljer de kristna att varför förföljer du mig? Han menar sig själv, och varför han säger det för? Jo när vi blir frälsta och döper oss till Kristus så är vi i Honom. När någon förföljer oss så förföljer dem Jesus för att Han bor i oss. Det var verkligen en andlig väckelse för mig när vi tog upp ämnet ikväll.. Det här är så stort att i egentligen kan ingen människa förstå storheten i detta Bibelställe eller i något som Gud gör för oss. Helt underbart.  Det finns en annan sak som jag vill att ni tänker på.  Saul var ju efter de kristna och förföljde dem över allt, men vad hände? Jo Gud satte stop för honom och gjorde honom blind. Han sa åt honom att gå till staden för att veta va han måste göra. Han vände upp och ner på hela Sauls plan. Han vände honom från det onda till att tjäna Honom och göra Hans vilja. Nu var Saul beroende av Gud och behövde honom för att kunna se igen.

Romabrevet 9: 10-17


I Damaskus fanns en lärljunge som hette Ananias. Till honom sade Herren i en syn: '
' Ananias!'' Han svarade '' Här är jag Herre.'' Herren sade till honom: ''Bege dig till den gata som kallas Raka gatan och fråga i Judas hus efter en man som heter Saulus och är från Tarsus, ty se, han ber. Och i en syn har han sett en man som heter Ananias komma in och lägga händerna på honom för att ha skall se igen.'' Då svarade Ananias: ''Herre, jag har hört av många hur mycket ont den männen har gjort mot dina heliga i Jerusalem. Och nu är han här med fullmakt från översteprästerna att gripa alla som åkallar ditt namn.'' Men Herren sade till honom: '' Gå! Han är ett redskap som jag utvalt för att bära fram mitt namn inför hedningar och kungar och inför Israelsbarn. Och jag skall själv visa honom, hur mycket han måste lida för mitt namn skull''

Då gick Ananias och när han kom in i huset lade han härnderna på honom och sade: ''Saul, min broder, Herren Jesus visade sig för dig på vägen hit, han har sänt mig för att du skall kunna se igen, och uppfyllas av den Heliga Ande.'' Genast var det som om fjäll föll från hans ögon, och han fick sin syn igen och blev döpt.


Va jag vill påpeka här är att Gud kan vända upp och ner på vem som helst och vilken situation som helst. Han vet exakt hur han skall göra med alla människor för att få dem till att göra Hans vilja. I Saulus fall visste Jesus att detta behövdes för att Saulus skulle vända sig och bli hans lärjunge. Han visste exakt hur Saul var och han känner ditt och mitt hjärta med.  Alla har vi en väg som Gud har förbered åt oss som vi skall vandra i. Efter hans vilja inte vår egen.. Vi har alla egenskaper som egentligen är till för att vi ska använda dem när vi lever efter hans vilja, Jag kan ta mig själv som exempel här.

Jag är frimodig och stark inom mig. Jag har ett starkt sinne och det är Gud som har skapat mig så från början. Men när jag blev äldre så tappade jag frimodigheten och blev blyg. Jag skämdes att prata med människor jag inte kände och fick ofta panikångest.. Tillls jag började med boxning, lägg märkte till att jag var inte frälst då. Sakta men säkert började min självkänsla växa och jag blev stark igen och blev mera frimodig och vågade mera. Efter ungefär två år av boxandet blev jag frälst, Då förädrades allt! Mitt liv fick en mening.  Jag ville inte boxas längre utan jag ville leva för Gud. Han förandrade mig helt. Han visste att han ville använda mig som sin redskap,precis som han använde Saul. När jag blev frälst så blev jag starkare än någonsin. Jag blev stark i Kristus. 

Alla är vi olika och alla har vi olika uppgifter i Gudsförsamling, Jag vet va min uppgift är och jag är så tacksam över att Gud visade mig meningen med det hela.

Nu har jag bablat i jätte länge.. Måste gå och umgås med Älsklingen nu,

Gud välsgine er alla och tänk på vilka skatter ni är i Guds ögon. Ni är Hans redskap!

En jätte bra dag.

Alla mina dagar är bra men idag var den ännu bättre. Vet inte varför, kanske var det för att jag träffade en ny vän som sprider sån glädje runt om kring sig. Hon vet inte själv hur speciell hon är! Det bara lyser om henne. Jag tackar Gud för att Han har fört henne i mitt liv :) Snart ska jag iväg på Bibelakademin och komma närmare Gud.  Varje gång är jag lika ivrig på att va Gud har att säga mig just denna kväll. Uppdatering om det kommer senare!

Dagens Bröd.

Jesus sade till sina lärjungar: ''Om någon vill följa mig, skall han förneka sig själv och ta sitt kors på sig och följa mig. Den som vill bevara sitt liv skall mista det, men den som mister sitt liv för min skull, han skall vinna det. Ty vad hjälper det en människa, om hon vinner hela världen men tar skada till sin själ? Eller vad kan en människa ge i utbyte mot sin själ? Människosonen skall komma i sin Faders härlighet med sina änglar, och då skall Han löna var och en efter hans gärningar.

Matt 16:24-27


GOOD NIGHT!

Yeah nu är det dags och sova. Skolan som gäller imorgon.

Sov så gott allihopa


Min dag idag.

Min dag började med att vi åkte bort till Kilsbergagården och var med på församlingsdagen. Det var härligt som alltid. Först hade vi Gudstjänst och efter det tre planerade dop. Efter dem tre kom det fram två till som ville söpa sig till Kristus. Fem stycken bekände Jesus som Herren i sina liv och den Heliga Andens närvaro rörde oss alla djupt in i hjärtan.  Vi hade med oss lite fika i picnik korgen och vi umgicks med alla syskonen i Herren. Hur underbart och uppbyggande som helst. Jag är så tacksam för såna härliga människor i mitt liv.Här i skön döptes dem fem och på bryggan spelades underbara lovsånger


En sak som jag blev riktigt glad över var en present av min bästa vän Sanna. Hon hade köpt en skiva till mig, bara för att liksom, Det var min favorit artist Michael W smiths äldre skiva Stand. Så roligt det ska bli med nya låtar nu i vardagen.. Lovsång ligger mig nära hjärtat♥ Tack ännu en gång sweet!!Nu har jag massa läxor kvar i Engelska. Skriver imorgon igen.

Kramar

Min dag igår.

Igår fyllde min söta stora syster år och vi var där och firade henne hela familjen på kvällen. Det var as trevligt att samlas allihopa och bara umgås. Sen när min honey slutade jobbet så åkte vi till henne och lagade mat för oss fyra. Mitt i natten som vanligt hehe nattätare.. Här kommer lite bilder från en underbar kväll!


Min syster och hennes son Jaleel


Maritza mycket glad över presenternaHaha mästarkockarna in the house!
&
Hjälparna i sitt arbete
Maten var såå god och sällskapet kunde inte bli bättre.

Ooops!

Nu har jag haft så fullt upp att jag har helt enkelt inte hunnit uppdatera bloggen med något vettigt. Jag har massor av grejer på hjärtat som jag ska skriva men inte just nu, Måste ju uppdatera helgen med bilder ikväll. Nu måste jag käka och plugga lite.. Håll ut uppdarering kommer ikväll....


Grattis Syrran.

Grattis Maritza syrran på din 25-årsdag! Hoppas du får en härlig dag!
Love you♥


Träning nästa.

Nu är jag nästan klart med inlämningsuppgiften om Ekologi. Det var inte så svårt faktiskt. Nu ska jag byta om och åka för att träna. Just me and my honey.

God natt på er alla.

Ekologi.

Just nu håller jag på och studerar ekologi. Haha så intressant..NOT! Vi var vid dammen med skolan och samla massa saker och insekter och nu måste jag göra en rapport om det hela.  Lätt som en plätt,bara man kommer igång. Lättare sagt än gjort.

Nästa vecka har jag prov i Matte och massa grejer på g på skolan. Jag har inga problem med matten som tur är så det ska nog gå riktigt bra! Imorgon blir det en sväng till stugan. Det finns jobb att göra och farsan behöver hjälp. Sen på kvällen ska jag gå till Syrran och fira henne på hennes 25- årsdag!!


Jo ikväll vid elva ska jag åka och träna boxning och styrka. Det ska bli så skönt att röra på sig, rensa kroppen lite och tankarna.

Ni får ha en underbar fortsatt kväll.


Barnsligt beteende.

Ja jag tänker inte bråka med någon  för så lågt sjunker inte jag. Tycker man illa om mig så kan man sluta besöka min blogg och sluta låtsas tycka om mig.  Tål man inte mig så behövs det inte. Jag börjar inte snacka skit och döma andra för det har jag inte rätt till. Men kom inte och döm mig heller. Jag har inte sagt att jag är perfekt och syndfri för alla människor är syndare. Alla gör vi fel och jag har inte sagt något annat men snälla kom inte och lär mig hur jag ska vara som troende. Jag vet va jag gör för fel och det gör GUD oxå och det är han som dömer.


Ha en underbar kväll =)

Min blogg.

Ja nu är jag faktiskt riktigt trött på attacker mot mina inlägg. Här skriver jag om relationen med Jesus och Guds sanning'' Bibeln'' och de som finner det intressant läser. Men jag har inte börjat skriva för att någon ska komma med sina lärdomar om andra religioner.. Nej Den jag tror på håller. Han är sanningen och jag kommer aldrig ta emot lärdomar av andra religioner, det kan ni hålla för er själva.. Eller har jag kanske skrivit att jag vill det?? Har man frågor om Jesus så är det bara att fråga men kom inte och tro att era falska profeter kan ändra min tro på Jesus Kristus. En dag kommer alla människor böja sina knän för honom.

Jag vet att när folk är emot mig så är det inte personen i sig utan personerns ande. Eftersom Kristus bor i mig och  den som attackerar mig vet inte själv att det är egentligen Hennes/hans ande som går emot Jesus.. Samma sak är det med Mörker och ljus. Mörker försvinner när ljuset kommer.. Det är varandras motsatser.  Därför bråkar jag inte med personer för jag vet bättre. Jag har vandrat med Herren och han har lärt mig och uppfostrat mig varje dag.

Till sist, bli starka i Herren och i hela hans väldiga kraft. Tag på er Guds vapenutrustning, så att ni kan stå emot Djävulens listiga angrepp. Ty vi strider inte mot  kött och blod utan mot furstar och väldiogheter och världshärskare här i mörkret, mot ondskans  andemakter i himlarna.

Efesierbrever 6: 10-12Tack Jesus!

Tack Jesus att du välsignar varje läsare och berör deras hjärtan. Tack Jesus att du tror på dem även om dem inte tror på dig. Tack Jesus att du förlåter alla som smutskastar ditt namn förlåt dem för dem vet inte vad dem gör. Tack för att vi får komma till dig och få förlåtelse för varje dag. Tack Jesus att du Dog för hela mänskligheten och Tack Jesus att du inte är partisk,inför dig är vi alla lika värda. Välsigna och skydda oss alla i Jesu namn Amen!


Ett berörande vittnesbörd!

Mulla tog emot Jesus - besköts av släktingar

Veckans nummer Publicerad: 2009-06-18 – 1988 drömde jag första gången om Jesus. Han var vitklädd och hade en krona på sitt huvud. Men jag förstod inte vad drömmen betydde och gick med den fram till 1999, då jag förstod att det var Jesus jag sett i drömmen. Då tog jag emot honom sin min Frälsare och Herre.
Det berättar Zagros Saeed Ali, pastor för en växande kristen församling bland omvända muslimska kurder i Sulaimaniya i Irak. Förra helgen besökte han och predikade i Karlskoga baptistförsamling, där ett antal muslimer kommit till tro på Jesus det senaste året.
Zagros Saeed Ali var under många år mulla och hade ett 30-tal lärjungar som han regelbundet undervisade i Koranen innan Bibeln blev hans rättesnöre.

När jag träffar Zagros under en kurdisk fest i baptistkyrkan i Karlskoga berättar han om drömmen, som liknar den som så många andra muslimer i Mellanöstern drömmer i dag.
– Jesus satt på sin kungatron och hade en krona på sitt huvud. Han sa till mig: ”Kom till mig och du ska bli räddad!” Men jag var frågande och rädd.

Sökte vägledning
Zagros Saeed Ali gick till olika muslimska mullor för att få ett svar på vad drömmen kunde betyda. Men ingen kunde ge honom den vägledning han behövde. Inte förrän han 1999 träffade en präst i en kristen kyrka i Irak. För honom berättade Zagros att han sett Jesus. Men varken prästen eller hans kyrka kunde hjälpa honom att lämna islam för att bli en kristen. Kyrkan hade skrivit på ett avtal med muslimska präster att inte medverka till att muslimer blev kristna.
– Jag drömde samma dröm tre gånger under dessa drygt tio år. Vid ett tidigare tillfälle gick jag till en  exorcist, andeutdrivare, men han vågade inte släppa in mig i sitt hus. Han sa: ”Du har inget med mig att göra! Du har en ande i dig och om du kommer in här kommer vi att fly. Vi har ingen makt att hjälpa dig.” Jag lovade att lämna mannen, men frågade om han kunde berätta för mig vad det var för en ande han påstod att jag hade i mig. ”Han har en stor krona på sig!” När exorcisten berättade det förstod jag att det var Jesus jag sett i drömmen.
Prästen som Zagros Saeed Ali senare träffade i kyrkan läste ur Johannesevangeliet för honom och berättade om Jesus och människor runt omkring honom.
– Han tröstade mig mycket även om han inte fick leda mig till tro på Jesus.
Även om det finns vissa texter i Koranen, som också talar om Jesus, fast det då sägs att han är en profet, gjorde honom bara förvirrad och förde honom djupare in i Koranen.

Det här var bara hälften av det underbara vittnesbördet jag läste om i Hemmetsvän. Men jag kan berätta att Han är frälst nu och lever med JESUS. Trots alla motgångar och påhopp så håller han fast. Och han säger så här i artikeln när Reporten frågar honom ifall han är rädd - Om vi lever, så lever vi för Herren, och om vi dör så dör vi för Herren. Alla måste en dag böja sina knän för Jesus Kristus som Herre. Det är bättre att göra det nu frivilligt än vid tidens slut. I mina predikningar har jag flera gånger sagt: Jag är redo att gå upp på taket och ropa ut: ''Jesus är enda vägen''


Hur blir man frälst??

Det är många som ställer frågan - Hur blir man frälst? Jag tänkte ta upp det här och nu med Bibelord , mina egna ord och ord från tidningen One. För er som undrar mera så våga fråga!


Jesus kom till den här Världen för att visa vem Gud är och för att ta människans synd på sig. Varje människa har syndat mot Gud och hans bud och vi är i behov av förlåtelse.  Jesus kom för att ta straffet för varje människans synd på sig. Jesus gjorde det möjligt för oss att få direkt kontakt med Gud.

Vi kan inte nå till Gud i vår egen kraft eller genom att vara duktiga. Men Jesus har sagt att han är vägen, sanningen och livet. Vill du uppleva Jesus personligen? Öppna dig för honom och inbjud honom i ditt liv genom att be denna
bön:

Jesus, jag tror att du dog för min skull för att ge mig liv. Jag tror att du uppstod och lever idag. Kom in i mitt liv Jesus. Förlåt att jag gått min egen väg och syndat mot Gud. Rena mig från min synd och hjälp mig att leva mitt liv för dig. Tack för att du ger mig evigt liv. Tack för att du hör min bön. Tack för att jag nu tillhör dig.


Men det var våra sjukdomar han bar, våra smärtor tog han på sig medan vi höll honom för att vara hemsökt, slagen av Gud och pinad. Han var genomborrad för våra överträdelsers skull, slagen för våra missgärningars skull. Straffet var lagt på honom för att vi skulle få frid, och genom hans sår är vi helade. Vi gick alla vilse som får, var och en gick sin egen väg, men all vår skuld lade Herren på honom.

Jesaja 53: 4-6


Det finns verkligen inget så viktigt än ditt beslut att ta emot Jesus. Jag skulle aldrig någonsin ge bort det jag har med Jesus, Han är mitt allt och jag lever enbart för Honom. Han älskar dig så enormt mycket och lämnar aldrig din sida. Ingeting kan ge Friden och kärleken Han ger för att Han är Kärleken. Genom honom får vi liv. För han är Livet!

Jesus står och knackar på ditt hjärtans dörr och väntar på att du ska vilja lära känna honom.  Han har skapat oss och Han har en väg beredd som Han vill att du ska vandra i. Läs det här:


Ty hans verk är vi, skapade i Kristus Jesus till Goda gärningar, som Gud har förberett, så att vi ska vandra i dem.


Ef 5:8


Här skriver jag ett löfte från Gud till dig. Gud är trofast och Jesus är en klippa som håller att stå på..


Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst. Ty med hjärtat tror man och blir rättfärdig, med munner bekänner man och blir frälst.  Ty var och en som åkallar Herrens namn skall bli frälst.

Romabrevet 10:9 - 11, 13

Jesus dog för dig för att du ska kunna få evigt liv. Han är det ända som betyder något. Allting annat är förgänligt men Han är för evigt! Halleluja!

Nu är det sommar igen.

Vad händer i Sverige? På morgonen var det as kallt och nu känns det som sommar igen. Jag höll på dö i bussen på väg hem, usch vilken värme asså. Nu har jag köpte en present till min syrra Maritza som fyller år på Lördag. Det var inte så svårt men jag hoppas verkligen att hon kommer att gilla va jag köpte.

Idag blev jag riktigt överaskad och super glad på skolan. Jag läser nämligen Matte med en super trevlig tjej från våran boxningsklubb. Jag har länge viljat prata med henne men det har aldrig blivit av, vet inte varför, Men nu så prata vi om allt möjligt och hon är verkligen hur trevlig som helst!! 

Jo nu tänkte jag faktiskt byta om och käka något, sen blir det väl utgång med hundarna samt plugg.

Ska även försöka hinna till halvåtta träningen. Kanske hinner jag ikväll??

Ha en välsignad kväll


Försovit mig..

Nu har det hänt igen, jag har försovit mig haha. Jag skulle börja halvnio men hinner inte med bussen.. Va irriterande.. Jag får ringa och säga det helt enkelt. Sen försöka hinna till Matten klockan 11. Äh inte så farligt när det gäller Engelskan eftersom man kan jobba så bra hemma ifall man missar något.

Igår var jag helt slut och ba låg & vilade hela kvällen. Jag har fortfarande nackspärr men inte så farligt längre. . Skönt att det är snart helg och man kan slappna av och plugga i fred, ingen stress som nu.

Jag skulle vilja träffa mina vänner lite mer, det är riktigt svårt när man slutar fem varje dag och ska hinna med allting hemma oxå.. Det får bli i helgen mera då.

YEAH PEOPLE nu ska jag gå och äta frukost och ringa till min lärare =)

Dagens Bröd lyder så här

Före&EfterNu ville jag äntligen lägga fram bilder från terass bygge på stugan. Farsan har varit helt galet duktig och fixat allt själv på bara två - tre dagar. Här kommer bilderna


Nu ska jag gå värma en rispåse och lägga den på nacken. Kanske försvinner spärret`??

Blev inte som planerat.

Jag fick komma hem mycket tidigare.. Svenska lektionen var inställd och ingen hade sagt det till mig.. Riktigt dåligt måste jag säga.. Sen så har jag så ont i nacken och huvudet att jag orkar helt enkelt inte åka till skolan igen och vara med på datalektionen. Jag är helt slut och känner  bara för att basta och sova. 

Va dåliga ni är på att kommentera.. TALK TO ME!
Hello nackspärr

God morgon Sverige & hello  nackspärr!

Ja vad ska man säga mera än att AJ! Kan inte vrida huvudet åt vänster eller höger, helt stel och öm är jag. Måste gå ut med hundarna och förbereda mig inför skolan. Är helt slut och kommer hem vid sju ikväll.

Lämna lite spår efter er så att jag har något att se framemot ikväll.

Kramar

Datorkunskap.

Nu har jag pluggat Engelska och känner mig ganska så trött. Imorgon har jag tre lektioner och kvällslektionen i Datornkunskap.. Blääh jag har typ 30 sidor läsning inna jag kan sova, Undrar va jag kommer att drömma om inatt? Haha datorer säkert.. Trist med mycket läsning även om jag är intresserad av själva ämnet. Det ska nog gå bra så länge man förstår :)

Good Night allihopaa.. SKa uppdatera imorgon när jag har tid över..


Shannon Briggs

Ja Han Jätte som poserar med min pappa i bilden  är Shannon Briggs.. Hehe det var en anonym som visste svaret. Han var ju här i Örebro på Våran Boxningsklubb. Min tränare Kamran känner honom sen många år tillbaka, dem har tränat ihop. Jag missade dock honom själv eftersom jag satt i skolan.. Jag skulle ha viljat ta en bild med honom och skratta åt vilken storleksskilland det är mellan mig och honom haha. Men det får bli en annan gång,

Ni kan läsa en om hans besök i Örebro HÄR


Nu ska jag fortsätta med min Engelska läxa.

Take care

Hemma för kvällen.

Ja jag har varit på skolan från halv sex till nu.. Bussen kom inte då jag trodde så jag fick vänta ganska länge. Det var intressant på lektionen och jag fick många tillfällen att vittna om Jesus. Frimodigheten ska ingen ta ifrån mig.

Imorgon kommer jag ha en lång dag. Börjar elva och slutar klockan sju!! Undrar hur jag ska klara av det men det ska gå! Nu måste jag plugga mycket inför veckan.

Har ni frågor om något så våga fråga!!! Vad som helst.


Va tacksamma.

Jag är tacksam för allting jag har, jag vill inte samla rikedomar här på jorden. Inget av detta är värd för mig. Gud förser med allt vi behöver för dagen. Jag vill inte bli rik, jag vill bara att Gud ska ge mig det som jag behöver för att kunna leva på Jorden och det här samhället. Man ska tacka varje dag för det man har för det är Han som förser!  Vi ska inte bekymmra oss utan lita på Herren för han ger oss allting vi behöver!

Ja, Gudsfruktan i förening med ett förnöjt sinne är verkligen en stor vinning. Vi har ju inte fört något med oss in i världen, inte heller kan vi ta med oss något härifrån. Har vi mat och kläder skall vi vara nöjda med det. Men de som vill bli rika, de råkar ut för frestelser och snaror och många oförnuftiga och skadliga begär, som strörtar människor i fördärv och undergång. Ty kärlek till pengar är en rot till allt ont. I sitt begär efter pengar har somliga kommit bort från tron och vållat sig själv mycket lidande.

1 Tim 6:6-10

DÄRFÖR SÄGER JAG ER;
Bekymra er inte för mat och dryck att leva av eller för kläder att sätta på kroppen. Är inte livet mer än födan och kroppen mer än kläderna? Se på himlens fåglar, de sår inte, sködar inte och samlar inte i lador, men er himmelska fader föder dem. Är inte ni värda mycket mer än de?

Matt: 6:25-26


Trötteli trött.

Nu har man vaknat till liv haha. Jag har sovit så djupt och verkligen vilat upp mig.. Jag ska åka till skolan om två timmar, vi ska till skogen på Naturkunskapen, Grova skor skulle med tas..hmmmm..

Jag kommer hem vid nio ikväll!
Hemma igen.

Pooh nu kan man nästan pusta ut efter en lång dag. Bibelstudierna var så bra. Vi grävde i Bibeln för att komma närmare Herren.. Wouuu va Gud visar en nya saker hela tiden, Bibeln är levande och det är därför man får massa Ahaa upplevelser när den Heliga Anden ger oss en annan mening med samma text. Gud är den underbaraste som finns! Tack Jesus för nåden♥

Hehhe imorgon börjar jag inte först halv sex på kvällen. Har en distansträff då =) Så tro mig eller ej men jag ska iväg och träna snart.. Det kändes som att dagen var lång nog med nej, Mandy ska träna haha. Hur mycket hinner ni göra på en dag`?? Jag kan inte riktigt slow down, jag springer nästan även när jag går , även om jag inte har bråttom.. Jag märkte det idag när jag gick hem..hmmm


Hey just det glömde nästan att jag skulle lägga in en bild på min pappa och en Jätte.
Hur många vet vem den här JÄTTEN är??
Tio poäng till de som vet!
Heheh storleks skillnade är stor.

Bibelakademin.

Nu har jag kommit hem efter en lååååång dag på skolbänken. Tur att det är över för idag. Om en timme ska jag iväg till Bibelakademin och jag är så ivrig att börja studera Guds ord. Hungret efter Gud bara växer och hans välsignelse syns mycket väl i min vardag. När vi söker Gud så kommer han och ändrar livet från olyckligt till lyckligt. Ju mera man läser det dagliga brödet desto mera lär man känna jordens skapare.
Halleluja för ännu en välsignad dag!!

När jag får råd så ska jag köpa den här skönheten för studierna.
Uppdaterar kvällen sen!

Peace and Love

Hello Sweden.

Jag sov ingen bra.. Hade svårt att somna och rullade runt i sängen till klockan tre. Vaknade vid sex och var pigg. Gick och la mig igen och sov till 7.30. Jag är lite nervös inför csn beslutet och hoppas jag får pengar. Vad ska jag ta mig till om jag inte får?? Då kan jag ju inte studera.. Utan pengar är det ju omöjligt. Det ska ordna sig! Jag ska inte bekymmra mig mera.. Får väl ringa dit idag och prata med dem.

Nu ska jag ge hundarna mat och dra ut med dem. Usch det kommer bli en lång dag.Hehe här sliter jag med Broshan.. Isolering på G.

♥God natt♥

Nu är det dags för lilla mig och gå drömma söta drömmar. Imorgon har jag skolan från 11-17 och efter det ska jag på Bibelakademin 18.30 Det blir en riktigt tuff dag och som tur är så är jag ledig Tisdag dag..  Jag har pluggat hela kvällen och är faktiskt jätte stolt över mig själv :) Jag ska klara varje ämne med bra betyg!

Gud välsigne er alla läsare♥


Besökar Rekord!

Nu har ni knäckt rekodet igen!! Va glad jag blir att det är så många nya läsare. Jag har även fått felra som har lagt till mig på Bloglovin!! As roligt, nu har man mera lust att skriva.

Min vän Hanna var förbi och det var så roligt att träffa henne. Vi har inte träffats på hela sommaren så det var verkligen på tiden oxå ;) Hon hjälpte mig med Matte.. Jag hade kört fast vid några räknesätt och hon räddade mig.

Nu har jag bara lite plugg kvar för morgondagen.. Skönt att starta veckan med att man läst ikapp sig.

Dagens Bibelord lyder så här!


Alpha kursen!Alpha kursen i Örebro och Kumla. Intesserad? Tryck på bilden ovan för att komma till deras hemsida.

God morgon.

Nu bloggar jag återligen från min lilla dator.. Det kommer ta en tid innan jag blir van med de små knapparna. Jag skulle till kyrkan idag men det blev så sent hos våra vänner igår.  Vi hade det jätte mysigt och Jesus var samtalsnummer ETT. Jag fick låna en bok som heter änglar vid min dörr och när jag väl kom hem så fastnade jag vid boken haha. Den var så bra , läs den :)


Så här ser min lilla pärla ut. En jätte smidig dator även om det finns vissa krångligheter som att den saknar vissa saker men jag är nöjd.Någon annna som har en sån här
???


kvällens hiss
Hehe jag är på Hiss humör och tänkte hissa en sak som jag värdesätter MYCKET!DISKMASKINEN!

Undrar hur min värld skulle se ut utan den.. Vi är så stor familj och diskmängden är hemsk. Tack vare denna smarta uppfinning är det lätt fixat och diskningen är faktiskt roligt haha *blink*
Min mini pc.

Nu skriver jag mitt första inlägg från min lilla nya dator.. Är hos min bror och han fixade internetanslutningen till mig..yeah jag är ingen teknikmänniska.. Datorn har en inbyggt kamera och här har ni mig just nu!Hörs senare kramar på er.

Lördag!

Hej!

Gårdagens film om Uppenbarelseboken var så bra. Jag Ger den 10/10 poäng. Det var häftigt att få en sammanfattning av hela Boken.. Jag rekomenderar filmen helt klart för alla!

Min dag började med att rasta hunden.. Sen ringde min vän Hanna och vi pratade nästan en timmestid. Hon är så underbar vän och syster i Herren. Vi ska ta och ses imorgon efter kyrkan.

Nu har jag diskat lite och fixat. Jag borde gå till min bror och hälsa på.Haha han lovade installera windows Xp i min mini Pc så får väl passa på gå ikväll ifall dem är hemma. Tur att man har en proffesor till bror ;)

Dagens Bibelord hittade jag på kylskåpsdörren
Tummen upp.

Johannes uppenbarelse.


Ikväll blir det mys kväll med min darling. Vi ska se på en film och bara vara vi två.. Nu lägtar jag till att csn ska höra av sig om lånet,, ska jag få det eller ej. Jag måste ju.. Jag vill flytta med min älskling!  Pallar inte ha det så här längre.. Det ska gå!

Alla har ni väl hört om en bok i bibeln som heter Johannes uppenbarelse. Jag har lånat filmen och vi ska se på den ikväll.  Det ska bli spännande, både jag och älsklingen längtar mera av Gud.

Länge sen sist.

Ja tjena!

Jag har inte orkat uppdatera på de senaste dagarna på graund av massa andledningar.. Jag har inte mått så bra men som alltid så har Jesus lyft upp mig och hört mina böner när jag har åkallat honom från det djupaste mörkret. Han hör och lyfter mig i hans famn. Jag älskar min Jesus över allt annat!

Nu mår jag bättre och allt börjar ljusna igen.. Jag ska ta tag i pluggandet snart och fixa lite tvätt. Ikväll ska jag umgås och mysa med mitt livs kärlek Besnik. Han är mitt allt här på jorden. Jesus kommer ju så klart först men han är den ända människan som betyder något i slutändan.. He is my life.

Här kommer en bild på mig när vi träna. Haha en manlig sida av mig ;)


Ser verkligen hemsk ut haha men det är ju det som är det roliga ;)

Här kommer även jag och my man ♥Nu ska jag ta tag i tvätten och pluggandet haha.

Massa kramar på er alla!

Vart och tränat.

Heheh klockan är mycket och jag har precis kommit hem från träning.. Ja jag är lite knäpp och tränar natttid ibland men det är så skönt.. Efteråt åkte vi till statoil och käka.. Jag åt det godaste korv med mos som finns. Nu är man mätt, trött och nöjd.. Dags att sova för imorgon är det skolan som kallar.

Good night med korv och mos


Hiss&diss

Nu har jag bestämt mig för att börja med Hiss&diss. Jag älskar att läsa om va folk hissa och dissar så varför inte börja med det själv.. Jag har ju alltid massa åsikter om allt så ;)°Dagens Hiss är ju så klart alla underbara lovsånger! °
°Jag måste nog dissa alla äckliga morgonandedräkter i bussen.. uchs!°Umgås med Jesus.

Nu har jag kommit hem från skolan och är ganska pigg även om dagen vart lång. Jag har umgåtts med Jesus massor under dagen och det är inget som slåt det! Att umgås med Gud är det viktigaste som finns. Man gör det genom bön och åkallan samt när man läser Bibeln.  Sen finns det något som jag gör mycket och det är att lyssna på lovsång. Det är faktiskt som att be , i alla fall för mig för när jag lyssnar på lovsång så prisar jag Herren i mitt inre.. Jag kan sitta på bussen med hundra människor men ändå är det bara Jesus jag ser och tänker på.  Det är ett jätte bra sätt och umgås med Jesus och man fylls av frid och glädje.

Det gäller att hitta sin lugna stund och bara umgås med Honom. Själv har jag fyllt mobilen med Michael W.Smiths låtar, jag brukar gå med hundarna i skogen och bara lyssna och prisa. Inget slår mina skogspromenader med Jesus!

Den här låten har spelats mycket i mina öron.

GOD MORGON!

Nu är man vaken och redo för skolan. Lite trött men inget farligt. Som ni ser så är min nya design klar och jag är as nöjd! Det blev så fint så. Jag hade tänkt skriva igår men hade inte tid över pga alla läxor.

Jag ska bli bättre på att uppdatera vettigt oxå ;) Ni får ha en underbar Onsdag.


Ny design på G

Nu har jag äntligen fått min nya design som ska dyka upp under dagen! Jag älskar förändring och tröttnar ganska så snabbt så det var så gulligt av Cindy att fixa en ny till mig.

Snart ska jag iväg till skolan, jag har varit ledig hela dagen och hunnit med massa saker. Jag har tränat och mått bra! Imorgon har jag bara två lektioner och allting känns super.. Jag längtar faktiskt till skolan ;)

Jag ska skriva lite när jag kommer hem.

Massa kramar på er!