En liten tanke.

Sitter i ett rum ute på landet och funderar vart mitt liv har tagit vägen. Med ångest och tårar såg jag Örebro bli mindre och mindre i bilens bakspeglar, detta var något jag var tvungen att göra. Att lämna allt trassel och smärta ett tag, hade inte jag gjort det hade jag gått under. Många undrar säkert varför och hur jag kan må så dåligt. Då kan jag svara er följande... ta på er mina skor och gå med dem några dagar så får ni se och KÄNNA!

Hela sommaren har jag bara fått möta motstånd och smärta, vad det har varit behöver jag inte ens gå in på men jobbigt har det varit. Nu när jag precis fått sätta in min fot på den utbildningen som Gud har fört mig till så rasar hela jag.. Det på grund av att jag försökt gå och kämpa ensam hur ont det än har gjort i mitt inre. Jag har aldrig fått chansen att vila, eller vara svag, det har inte funnits utrymme för det i vardagen då jag behövt kämpa vidare. De tramatiska händelser jag faktiskt varit med om svider och det hela slutade med att jag bröt ihop totalt.. Jag har brytit ihop under sommaren oxå men Gud lyfte mig så att jag kunde gå lite till.. Men nu kan inte jag låtsas och ljuga för mig själv att jag mår bra för det gör jag inte!  Tänk er att komma till den punkten då psyket och kroppen inte orkar mer för alla sår gör så otroligt ont, att man bara lägger sig ner och tänker att - NEJ NU ORKAR JAG INTE KÄMPA MER, JAG ORKAR INTE GÖRA DETTA, JAG BEHÖVER FÅ KOMMA BORT OCH HITTA MIG SJÄLV IGEN.

Att inte ens orka koncentrera sig på pluggandet vilket jag kämpat för i två år tid är illa. Hela framtiden står på spel och jag kan inte hjälpa mig själv så att jag kunde plugga ikapp.. Kanske har jag låtit andra ta tiden jag egentligen behövt själv, speciellt min tid med Gud.. Jag har gjort bort mig då jag inte orkar bry mig, men jag vet även att det finns en ond makt, Djävulen som försöker sätta alla sina pilar mot mig då jag börjar ta min plats mot min tjänst. Jag vet allt detta och jag vet även att Jesus är konungarnas konung och Herrarnas Herre och med honom har jag segrat över Satan, jag är på väg upp, inte i min egen kraft utan i kraft av den Heliga Ande.

Jag ska inte sluta fightas trons goda kamp bara för lite motstånd, jag vet Vem jag är i Kristus och vad Gud vill att jag ska göra i Örebro, alla människor jag möter har Gud fört in i min väg och predika ska jag fortsätta med!

Men just nu behöver jag få vara själv med Gud, borta från allting annat och bara få vara den lilla dottern som söker tröst hos sin Far.  Jag vet att allting kommer ordna sig, för när Gud är för mig kan ingen vara emot mig. Nästa vecka åker jag tillbaka med nya krafter och nytt hjärta, påfylld med kraft från höjden..

Detta var en liten tanke jag haft nu när jag suttit för mig själv och gått genom allt som hänt, Jesus är min fasta klippa och Gud är den samme igår idag och i evighet.

Nu ska jag ta och slappna av lite.

Peace and love


Fulla dagar,

Rubriken kan tolkas lite olika men vad jag menar är att mina dagar är fullspäckade med massa saker. Studierna rullar på som vanligt med mycket läsande både på engelska och svenska, läser bland annat religionssociologi :) spännande ämnen med andra ord!  Har varit iväg med klassen i Linköping förra veckan och gjort studiebesök i några församlingar, sedan sov vi över på Liljeholmen och jag tyckte att platsen var helt magisk.

I söndags var jag i Avesta och besökte min bästa väns grav, det var 5 år sedan hon gick bort men när jag väl kom dit och såg hennes grav bröt jag ihop och det kändes lika hemskt som för 5 år sedan. Det hela slutade med att jag satt på hennes grav sammanlagt 4 timmar och bara pratade ut om allt och grät.. saknar henne så! Jag behövde face the fact that she's gone and I am feeling much better now. Minnena av henne lever vidare i mitt hjärta och jag vet att vi kommer ses en dag hon och jag ♥♥

Igår var vi hos Mamma och pappa och firade pappa som fyllde 48 år, hade med mig lite folk dit och det var fullt hus och mycket skratt :) jag älskar att samlas med familjen och vänner under samma tak och bara umgås, fick även pussa på min Bebis Olivia ♥ Hon är så otroligt vacker och hon luktar som himmelen. Nu har jag två syskonbarn och mera vill jag ha! Jaleel var också där och jag fick passa på pussa sönder honom oxå. Mosters lilla ängel.

Här hade Jaleel fått sitt krulliga hår plattad :) ♥Jag och min Olivia ♥Nu ska jag ta tag i lite saker som ska göras innan helgen får komma på besök.
Babblarn!

Jag tror inte att jag känner någon annan som babblar lika mycket som jag, allvarligt talat så pratar jag fööör mycket!!! Om jag inte umgås med folk så sitter jag i telefon flera timmar om dagen och bara babblar massa skit., eller skit vet jag inte om det är men mycket har jag att säga varje gång jag öppnar min mun. Tur att man har vänner som kan ta mina knäppa historier om allt möjligt jag varit med om under livets gång. Så har ni tråkigt att vill ha lite underhållning så är det bara att fråga så berättar jag något roligt, eller knäppt, eller sorligt, You name it!

Yeah, händer annars då? Inte mycket just nu.. pratar i tele och sitter vi datorn och mobbar vänner :P Ska börja läsa en bok snart som ska vara utläst till imorgon, vet inte hur det kommer gå men jag hoppas på det bästa!


Aja hur som helst så är jag snygg även med brillor :P


Tjenix!

Hoppas allting är bra med er mina kära och trogna läsare! Jag har haft en underbar och rolig dag idag. Började med några föreläsningar på skolan och slutade dagen med en skön boxningsträning, blev genomblöt oxå på vägen dit och tillbaka men det var sååå värt det!

Härom helgen var jag iväg till stockholm och Linköping, det blev en riktig äventur med nära vänner och kusinen från Finland. Tänkte lägga upp lite bilder men det får bli en annan dag då mitt internet inte funkar som det ska.

Imorgon är det skolan som kallar tidigt, sedan blir det träning på kvällen igen :) man ska må bra både till själ, kropp och ande :D

Nee nu ska jag avrunda och lägga mig sova. Bättre och längre inlägg någon annan dag.

- "Kraften fullkomnas i svaghet"

Shalom!

Yes! Idag är det fredag och min första vecka på Örebro Teologiska högskola är avklarad. Denna vecka har varit spännande och väldigt fridfull, vi har varit iväg på "läger" med klassen och lärt känna varandra, vilka underbara människor jag kommer att få dela mina fyra år med! För första gången i mitt liv känns det verkligen som att jag är på rätt plats :)

Det var ett tag sen jag skrev sist och väldigt mycket har hänt de senaste veckorna. Mitt liv har varit lite upp och ner känslomässigt och jag trodde verkligen inte att jag kunde bli normal och stabil i mitt inre någe mer, men i Tisdags helade Gud mitt trasiga hjärta under lovsången och bekräftade ännu en gång hans kärlek och kallellse för mig! Jag kan verkligen inte med ord förklara vilken kärlek och nåd Gud har för oss och speciellt för mig själv! Så mycket felsteg som man gjort under bara sommaren och ändå älskar han mig!!!

Jag kan bara säga att jag är lycklig och att jag längtar verkligen efter mer av Gud i mitt liv, längtar efter hans förvandlande av mitt hjärta så att han kan använda mig starkare i Hans rike ♥

Ja, som jag sa tidigare så är det fredag idag och jag är helt slut. Vi kör ganska så tidiga mornar på skolan och jag har väl inte fått så mycket sömn som jag velat men jag klagar inte ;) Får passa på att vila under helgen istället. Ikväll blir det boxningsträning med Danny! Hans ska hålla plattor för mig , Jippiiiii!!!!!

Sitter i skolan just nu och ska strax börja den sista lektionen så det är bäst för mig att jag avslutar här för denna gång.

Ha en härlig Fredag allihopa.

Peace and Love - Mandy