Dämpar för stunden.

Som vissa av er vet så har jag blivit sjukskriven för svår utmattning och depression för två månader sedan. Det gick så långt att läkaren skrev ut ångestdämpande och antidepressiva läkemedel åt mig. Eftersom jag var så nere och inte orkade med mitt liv och vardag så började jag äta dessa mediciner. Grejen är den att jag fick världens biverkningar av dessa och mådde jättedåligt i tre veckor. Det som jag blev mest chockat över var att jag kunde inte känna något. Eftersom jag är en känslomänniska så gråter jag mycket och upplever saker med känslor. Nu kunde jag inte ens gråta. Det kändes som att jag var inlåst i min egen kropp och kunde inte utrycka mina känslor och tankar. Det kändes som att jag sköt på problemen istället för att bearbeta det jag varit med om. Jag upplevde likgilltighet för andras problem och empatin försvann, och jag som brukar alltid känna med andra.
Efter att ha ätit medicinen i ca en månad gav jag upp och sökte Gud. Jag vet att dessa läkemedel dämpar endast för stunden och att problemet finns kvar djupt inne i något hörn. Även om jag skulle må bättre efter ett tag så vet jag att förr eller senare måste jag göra upp med mina känslor och tankar. Jag tror på den allsmäktiga Guden som befriar från allt! Vet ni att när Jesus dog på korset så tog han varje sjukdom, varje ångest, varje depression på sig och tog det med sig in i döden. Sedan vaknade han på den tredje dagen och segrade över all synd och mörker i denna värld. Han är kungarnas kung och Herrarnas Herre! Jesus säger följande- Jag är vägen, Sanningen och LIVET! Han är verkligen livet själv och han ger liv åt dem som vill. Och han ger det i överflöd.
Nu har inte jag ätit medicinen på fyra dagar och jag kan gråta! Jag kan känna! Jag fick bli rörd av den Heliga Anden i fredags och jag mår bra! Gud är den enda som ger fullståndig befrielse och frid. Han är min vardagliga medicin.
Så om du äter något mot ditt mående och livet känns värdelöst (vilket det gör utan Gud, vem du än är) Så har jag goda nyheter för dig min vän. Jesus befriar, frälser och ger LIV!
Ha en härlig dag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:

Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback