Många bollar i luften

Som att jag inte hade nog med ett extrajobb, studier på heltid, praktik 5 timmar i veckan utöver studierna så har jag skaffat mig ett till extrajobb. Många säger till mig att jag inte borde då jag redan har så mycket men jag vet vad jag klarar av och jag mår bra av att få göra flera olika saker för blir det för ensidigt i mitt liv så dör jag. Jag behöver även detta jobb med tanke på pengarna, vi är uppforstade till att kämpa oss själva till toppen och jag har inte rika föräldrar som betalar för mig och som ger mig pengar när jag behöver det. Det lyxet har många i dagens Sverige och jag är glad över att slippa det. Man blir mer självständig och tar inte något för givet, inte ens att man har mat på bordet för dagen.

Ja så mitt schema kommer att vara fullproppat med skola, jobb och församling dem närmaste månaderna, inte mycket tid för vänner och familj men det hinner man med och det egna livet måste ju ändå komma först. Jag måste få må bra och det gör jag när jag får vara bland folk och jobba med människor och ha många bollar i luften.

Företaget jag ska jobba för arbetar med utredningar och undersökningar av olika slag och jag ska jobba som telefonintervjuvare och ringa både till Finland och Sverige :) Jag har ju jobbat som telefonsäljare och älskar att prata med folk dagarna in och ut. Detta jobb är jag sjukt glad för !!!

Just nu sitter jag hos min Bror Markus och hans Fru Tanja och ska hjälpa dem packa ner saker inför deras flytt den första februari. På kvällen ska jag och Walle förbi mina föräldrar och umgås med dem lite.  Senare mot natten ska jag hem till min Becka och hjälpa henne med flyttstädning och packning av det sista och imorgon ska jag sova ut :)

Yeah det var allt för denna gång mina vänner.. Peace out


This is my God!

Ikväll har jag varit på ett möte i kyrkan där vi hade en gästpredikant. Christopher alam var och talade radikalt in i våra hjärtan om Jesus. Här ovan kommer ett video om vad Gud gör i vår värld. Detta är livet med Gud, han vill frälsa och hela var och en av oss. Han älskar oss mer än vi kan föreställa oss. Jag längtar efter väckelse i vårt land, då alla ska få höra om Jesus och när Guds Ande får bekräfta sitt ord med under och tecken.


Mandy The One And Only

This is me, Jag bombar er med mina bilder. Varför? För att jag kan och  för att jag vill ;) Enjoy my friends, det mest egoistiska inlägget på min blogg någonsin :D

Mini semester.

Lördag morgon åkte jag och Walter mot Skara för att hälsa på syrran Maritza och hennes son Jaleel. Vi tillbringade två otroligt bra dagar där borta hos dem och jag har nog inte mått så här bra på väldigt länge. Där borta i det där huset fick vi bara vara och andas ut en stund, det var som att åka på ett retreat där man fick allting serverat. Härlig tid med syrran och lillkillen. Bättre helg får man leta efter :)

Så här såg det mysiga huset utJag och Jaleel gjorde snöänglar, sen spelade vi fotboll med hela folket och åkte pulka :DWalter och Jaleel läste sagor tillsammansMaritza i det stora tv rummet där vi tillbringade några avslappnande timmar.Vi åkte även till Skövde och gick runt på stadens gator. Träffade även kusinen Teemu och hans tjej vilket var roligt då vi inte träffats på flera år. Nu är man ju som sagt hemma och mår som sagt bättre än på länge. Imorgon är det skolan som kallar då vi sparkar igång en ny termin. Nu ska jag bara ta det lugnt och glo på film ikväll.

Gud älskar dig min vän ♥

Sohooooooooooo!

Sitter i skolan och luffar, har precis avnjutit lunch och kaffe på det. Satt en lång stund med min Pastor och även mentor från och med idag och samtalade om livet. De var här på skolan och deltog i en mentorutbildning för blivande pastorer och det var kul att ses en liten stund i vardagen :)

Imorgon avslutas denna termin och nästa vecka påbörjas ett nytt, vi ska dyka in i gamla testamentens texter och lära oss historien bakom, bättre än det kan det verkligen inte bli! Vi åker även bort till en reatreat på onsdag och är borta under tre dagar. SKÖNT ATT BARA FÅ VARA I NÅGRA DAGAR <3

Nu ska jag hem och göra klart ett arbete som ska redovisas imorgon, härligt värre ,

Ville baqra uppdatera en snabbis.

Ha det bäst!

Tentan avklarad

De senaste dagarna har jag suttit dag in och ut med missionsvetenskap och pluggat in alldeles för mycket information. Idag var tentadagen och på morgonen när Walter försökte få upp mig efter ca 4 timmar sömn efter en hårdnatts plugg bad jag honom låta mig sova en halvtimme till.. Vet ni varför? Jo för att jag gick genom mina anteckningar i sömnen, jag råpluggade medan jag sov.. Hur normalt är det? Har man nått gränsen till plugghäst?

Tentan gick väl sådär, två grejer som togs upp som jag inte var så insatt i. Svårt att veta vad man ska lägga på minnet när en hel bok ska sammanfattas och memoreras. Vad är det som är viktigt är alltid frågan jag ställer mig när jag läser genom något. De två sista kapitel hann jag inte läsa genom så bra och självklart kom det frågor utifrån de. Aja jag får väl bara hålla tummarna för att det gick bra och be till Gud. Blir det ett omprov så blir det det.

Ikväll är det Beta och innan det måste jag läsa genom halva boken om ungdomsarbete i kyrkan som jag ska skriva ett arbete om fram till torsdagen.. Mycket att läsa och tänka på och jag måste verkligen ta varje tillfälle i akt och läsa när jag kan. På fredag ska vi ha muntlig redovisning av arbetet och jag hoppas det ska bli bra.

Nu ska jag och min bejb åka lite skridsskor, måste röra på sig lite grann så att man inte blir helt dum i huvudet med allt tänkande med näsan i böckerna.

Hoppas ni har haft en bra start på veckan.

Nedslagen men inte utslagen.. :D


11:e dagens bild: En person du kan berätta allt för

Ja då var det dags att uppdatera 30 dagar i bild systemet :P Idag ska jag lägga upp en bild på en person som jag kan berätta precis allt för och jag behövde inte ens fundera på vem det kunde vara då det endast finns en som jag kan prata med allting om. Ja, det är min egna lilla Becka som tar den platsen bland mina vänner och vår vänskap kan inte ens jämföras med något annat. Jag brukar berätta allt för henne, precis allt och det är väldigt skönt att få ha en sådan vän vid sin sida.

Här kommer en bild på oss två från en härlig/sjuk tid i våra liv. Saknar våra muppåhittLove you my cp-beby

My song of sorrow and hope

Musik är något som får mig att sjunka in i en känslovärld. Vissa låtar får mig att börja tänka och analysera det som jag upplever inom mig. Det får ofta ett resultat av rannsakade känslor, bearbetade upplevelser med mera. När jag fick mitt piano har jag fått möjligheten att sätta mig och skapa musik, ofta utifrån hur jag känner för tillfället. Om jag har haft en tuff dag och mår bara allmänt dåligt försvinner allting när jag gör musik av mina känslor. Ibland är det andras känslor jag spelar om. Precis så är fallet med denna låt här nedan. Den har jag gjort för min bror Kim och min bästa vän Rebecka, det är deras och endast deras låt. Jag tror starkt på att Gud har gett mig en gåva att skapa musik utifrån känslor då det bara kommer utan att jag själv förstår hur, och fingrarna vet sin plats utan att jag ens kan läsa noter. Denna låt kom bara en kväll när jag satt och som tur är så spelade jag in den i stundens hetta :)

Lyssna och Enjoy, ha överseende med vissa klantfel :P
Provar en sak..

Provar att lägga upp en video från Facebook..

Jag och Walter lirade lite hockey häromdagen och han filmade mig för att jag skulle se hur jag rör mig med klubban :) Ja, vi är lite efterblivna haha
Gårdagen.

Igår fick jag och Walter lite besök hem till honom. Markus, Tanja och lilla Olivia kom över på middag. Walter hade lagat otroligt god mat och vi fick även en överaskningsbesök av min pappa :) En jätte härlig kväll som slutade med att jag och han däckade ganska tidigt efter att ha sett filmen " Jag Saknar Dig"Idag är man utvilad och det står plugg på schemat och kanske även ett besök hem till farsan :) Yeah it was all for now

Borde ha förstått det..

Gårdagens irritation och det dåliga humöret handlade om en New Age besökare vi hade på skolan. Ni som förstår FÖRSTÅR vad jag menar OCH ni andra, strunta i att ni ens läste det. Just nu sitter jag på den sista lektionen för dagen och mitt huvud sprängs av det stora informationsflödet jag intagit genom dagen. Intressan föreläsning i sig bara jag som måste fly en stund.

Jag kommer sitta med näsan i boken under helgen. Två dagar på mig att läsa en bok och memorera den inför tentan, nu borde min photografiska minne ge mig en hjälpande hand, hoppas bara att han går med på det och inte strejkar som han gjort på senare tid.

Ikväll blir det middag hos Walter med lite familj och vänner. :) det ska bli skoj!

Bjuder på denna bild,   söker efter ett svar... vart tog det vägen?!    Gud välsigne dig min vän♥God morgon Världen!

Blääh det regnar ute och jag är på dåligt humör.. Har konstiga humörsvägningar vilket jag tror beror på alla stress. Idag går jag i skolan HEEELA dagen LÅÅÅNG och på kvällen ska jag försöka plugga lite oxå då vi har en stor tenta nästa måndag. Blääh, blääh och blääh men jag tror att det ska gå bra!

Inte mycket annat som händer, försöker hinna med allt i vardagen och plugga som vanligt, nästa vecka avslutar vi denna termin och det ska bli skönt med lite mer tid för sig själv.

Jag vill börja boxas igen, ooo va jag längtar efter att få köra skiten ur mig själv och bara känna hur kroppen blir stark och snygg igen.. Jag längtar efter blod svett och tårar hur sjukt det än låter, boxningen är en del av mig och jag känner att jag inte lever för fullt när jag inte hinner träna.

Japp, slut tjatat.. måste dra till skolan nu. Bye u all underbara ♥


På Föreläsning..

Japp som ni kan läsa så är jag i skolan och sitter på lektion. Trött i huvhudet och var tvungen att fly lite från all babblande.. Surfa runt lite och tänka på annat i tre minuter kan hjälpa så mycket! En timme till sedan är jag klar efter 4 timmars föreläsning... Åka skridsskor efter skolan, rast snart.. springa och hämta en macka :DHellu everyone :P

Har precis kommit hem från Betakursen där jag fick äran att undervisa om församling/Kristikropp ikväll. Jag hann typ inte förbereda mig mer än två timmar innan och var jätte nervös innan då jag fortfarande kämpar med att stå inför folk och prata. När jag väl var där bad jag om frid, och jag vart cool lugn och fick fram det som Gud lade på mitt hjärta. Vi fick till härligt samtal efter undervisningen och kvällen slutade med bön där Andensgåvor var i fuktion och Jesus Betjänade oss. Wow Wow, jag har nog aldrig känt mig säkrare på det jag gör, jag vet vad Gud har kallat mig till, jag kommer predika, jag kommer undervisa och tala ut Hans ord och ju mer jag gör det desto starkare blir min identitet i Kristus. Jag älskar att få vara med och predika Ordet och se Gud verka i människors liv. Finns verkligen inget bättre än att få leva med universums skapare.

Nu ska jag gå läsa en bok och sova, blir tidig väckning imorgon då skolan kallar!

Känn er välsignade mina älskade läsare- JESUS FÖRVANDLAR!!!!!

P.S Nästa inlägg kommer att handla om kallelse :)


Min dag!

Igår blev det inte som jag hade planerat, att jag skulle fira för mig själv utan jag träffade nästan alla igår. Walter drog igång mig och vi hann med en hel del skoj :) Här nedan kan ni se min dag i bild ord och musik :) Bättre dag får man leta efter.

Fick även lite presenter som jag blev jätte glad för :) En efterlängtad Adidaströja, en almanacka för det kommande året, money, två söta glas samt finsk godis.. halsband, nagellack, handdukar, Carolas dvd, fotoram och massa annat skoj. Men det finaste var nog dessa rosor jag fick Walter :) precis sådana här ska jag ha på mitt bröllop :P Nice Ha??Tack så mycket ni alla underbara ♥


6 Januari 1986

Japp det var dagen jag föddes, och idag har det gått hela 26 sedan detta hände. Tiden går snabbt och jag kan knappt tro att jag är så "gammal" Inga barn eller make än utan endast singellivet och en hund har jag hunnit med. Tror faktiskt att jag skaffar mig flera hundar och skjuter på det där med familjen, vet inte riktigt om det är min grej.

Ja, i vilket fall som helst så fyller jag 26 år idag och jag firar endast med mig själv ;) Energidryck och en snickers borde lyxa till min dag :) jag kräver inte mycket :P

Nu ska jag ta tag i lite städning så här mitt i natten.. normalt? Nää men jag har aldrig sagt att jag är som alla andra och kommer aldrig bli det heller ;)  HAPPY BIRTHDAY 2 ME ;)


Året 2011

Mitt 2011 har varit en riktigt tuff år, jag brukar säga att det har varit en ångestens år som jag önskar man kunde radera bort från mitt liv. Men nu så här efterhand kan jag bara tacka Herren för alla de motgångar jag varit med om då jag faktiskt fått så mycket tillbaka, jag har vuxit i min tro och fått vara använd från Herren på de mest konstigaste sätt. Jag har funnit vänner för livet och fått ett helt nytt hjärta för människor i nöd av olika slag. Det som jag bestämde mig för att göra förra året April har påverkat hela mitt liv, jag offrade det liv jag levde då endast för Guds vilja och även fast jag föll riktigt hårt under sommaren så har jag rest mig ännu starkare i kraft av den Heliga Ande. Den viktigaste saken jag fått ta till mig är ÖDMJUKHET OCH KÄRLEK. Den dömande attityden jag kunde ha till vissa livstilar har försvunnit och jag har kunnat älska människan bakom beteendet på ett mirakulöst sätt. Jag har bara Gud att tacka för allt jag fått gå genom, alla mot och medgångar. Jag älskar min Jesus över allt annat ♥

Här kommer mitt 2011 i korta drag och några bilder.

Jag fyllde 25 år och firade med mina nära och kära riktigt ordentligt, men jag fick även äran att fira min Emelies 20 årsdag på en restaurang. Det var en upplevelse för livet :)
Mitt liv började få en helt anna riktning när jag och Emelie skrev ner saker till Gud och sedan brännde upp dessa för att skoja till det lite. Väl där valde jag att bryta med mitt förflytna och göra slut med min dåvarande kille då jag visste att han inte var den Gud hade för mig. Vad jag inte visste då jag brännde upp dessa punkter, var att hela mitt liv skulle skaka och aldrig bli det samma. Det är jag otroligt glad över idag, trotts alla motgångar.På våren tog jag även studenten efter några terminers slit på komvux, lycklig som en KO! Emelie höll en studentmiddag endast för mig och det var så underbart att få fira lite efter alla år. Efter studenten fick jag veta att jag kom in på Pastorsutbildningen som jag haft som ett mål sedan jag blev frälst och jag vart överlycklig :)Jag började på mitt sommarjobb i juni och skaffade mig nya vänner och massor med erfarenhet av olika saker. Jobbade som försäkringsförmedlare och bankkärring HAHA! En väldigt rolig sommar, kanske den bästa hittils. Detta jobb ändrade mitt liv föralltid :)


Efter sommarjobbet fick jag två veckors egensemester och hade sååå roligt med alla knäppa och gamla vänner. Jag åkte lastbil, solade gärnet,badade och härja runt på Örebros gator.Jag åkte tåg och bil runt om i Sverige. Tog tåget på dem mest random places som man kan tänka sig, Stockholm, enköping, stockholm, Avesta och Linköping gånger två. Vi ska inte glömma bort strängnes, Stallarholmen och mariefred :) Allting bara för att träffa vänner och för att komma bort från Örebro en stund.

Efter min minisemester började jag skolan och åkte runt på olika kursgårdar :) Sedan fick jag även hålla min Brors dotter för första gången. Den dagen glömmer jag aldrig, då när jag fick ha henne i min famn och pussa hennes vackra kinder ♥ kärlek vid första ögonkastet ;)Under hösten hände det ganska så mycket, Walter och jag tillbringade flera timmar på karslundsspåret och prata Gud och allt som hänt oss, riktigt djupa samtal. Jag fick även delta i hans frälsning samt vatten/ andedop :) mycket snack, promenade och KAFFE!!!Sen ska jag absolut inte glömma bort mina och Rebeckas påhitt under sommaren, vi har stöttat varandra i både fram och motgångar och mycket tid har tillbringats med henne och i hennes soffa :) Hon är min Bejb no mather what ♥ Hoppas du förstår hur mycket du betyder för mig gumman :) Här nedan ligger jag i hennes soffa, det var en natt att minnas när vi trycktes i den båda två och fick typ en timmes sömn :PDet som jag är mest glad över är det att jag klarat denna termin även fast det varit tuffa perioder i mitt liv. Om jag bortser från alla tårar och ångestrop jag varit med om så kan jag bara se det som ni ser på bilderna, GLÄDJE OCH VÄNNER. Jag har som sagt fått växa i min tro något otroligt och även i relationer till mina nära och kära. Om jag fick ändra på något så skulle jag inte göra det för allting som har hänt har fört mig till den jag är idag, till den vardagen jag har idag. Jag vet att året 2012 kommer bli ännu bättre, för med Herren blir allt till det bästa ;)

Julen och nyårsafton har jag fått dela med min familj och min Walter, det har varit något helt annorlunda men något så fantastiskt. Hade inte allt detta hänt under åren hade jag aldrig träffat Walter som kom att bli min allra bästa vän, och efter några månader även min pojkvän ;) tänka sig vad Gud kan göra, han överaskade mig och jag har fått lära mig att man kan aldrig veta vilka vägar Gud leder en till. Men en sak vet jag.. Han har kallat oss till en framtid och till ett hopp ♥

Japp det var en liten del av året 2011, mycket mer har hänt och ännu mer ska hända detta år :) Jag vill tacka er mina kära läsare för att ni orkat troget följa mina dagar i Jesu fotspår, Jag vill önska er en välsignat år 2012.

Peace and love - The one and only Mandy Laine